Çevrimiçi içerik pazarlamaya ya da blog yazılarına yatırım yapmıyorsanız pazarlama köşe taşlarınızı kaybediyorsunuz demektir.
Neden?
Takipçiler veya potansiyel müşteriler artık sürekli reklamlarla diğer pazarlama mesajları ile rahatsız edilmek istemiyor. Bundan hoşlanmıyorlar. Kendilerine değer katmayan ve aradıkları şeyin çözümünü bulmadığı; platform ve markaları terk ediyorlar.
Her şey gibi davranışlarımız ve beklentilerimizde değişken.
Siz de muhtemelen bugün satın almak istediğiniz ürün ya da hizmet hakkında bilgi edinmek için hemen arama motoruna başvuruyorsunuz.
Değil mi?
Müşteriler karşılarına çıkan blogları okuyor yetmiyor sosyal medya hesaplarına bakıyor ya da sosyal medyadaki arkadaşlarına nasıl diye danışıyorlar. Tüketicilerin çevrimiçi alışverişlerine yardımcı olması için arama motorları en yakın bilgi kaynağı. Bu da tabi ki potansiyel satışlarınızı arttırmanın anahtarını size söylüyor.
Nedir Anahtar?
Soruya cevap olan blog içerikleri yaratmak ve arama sonuçlarının ilk sayfasında yer alacak şekilde içerikleri optimize etmek.
Artık çevrimiçi yayını herkes yapabiliyor. Herkes yayıncı. Bu da demek potansiyel alıcılarınıza doğrudan ulaşabilirsiniz anlamına geliyor.
İçerik Yaratmak Sizi Diğerlerinden Ayırır
‘’En ilgi çekici içeriği olan kazanır, çünkü sık ve düzenli irtibat bir ilişki oluşturur ve bu da dönüşüm için bir sürü olanak sunar’’ diyor Joe Pulizzi.
Bu nedenle doğru yaptığınızda markanız (kişisel, şirket fark etmez) bir şeylerin satıcısı olarak değil güvenilir bir bilgi kaynağı olarak konumlanacaksınız.
Son kullanma tarihi olmayan bir şey içerik pazarlamasıdır. Çünkü çevrimiçi yarattıklarınız her zaman aranabilir olacak. Blog içeriklerinizle, web sitesi trafiği sağlarken ve satın almanın önündeki engelleride güvenli bir şekilde kaldırmış olursunuz.
Bugün size içerik türlerinden birisi olan blog hakkında Nasıl Yapmalı? Tüyoları vereceğim.
İçerik: Akıştayım! Tutmayın
İnsanları daha fazla okumaya, daha fazla görüntülemeye, ya da şirketinizi, kişisel markanızı biraz daha sevmeye teşvik etmek için çevrimiçi dünyadaki ruhunuzu oluşturmaya başlayın.
Yeni Bir İş Modeli: İçerik Yazarlığı ve Blog Yazarlığı
Yepyeni bir dünyaya adım attığımız bu ikinci senemizde çağımız beklenmedik bir dönüşüme uğruyor. Yapay zeka, bilişim, 4.0’lar,5.0’lar çokça duyduğumuz kavramlar oldu. Hepsinin odak noktası ise teknoloji. Toplumsal yaşamımızı etkileyen bu dönüşüm yeni iş modellerini de ortaya çıkarıyor. Yeni iş modelleri arasında kendine yer edinen İçerik Yazarlığı (Content Writter) bugünden çok daha fazla adından söz ettirecek gibi.
Blog İçerik Kuralları Püf Noktaları
Galiba artık önemli noktayı açmak için iyi bir zaman. Mükemmel içerik yaratmak kritik önemli; ancak yeterli değil. Aynı zamanda iyi içerik, blog kurallarını dikkate alan materyaller geliştirmeniz gerekir. İçerik kurallarına geçmeden önce nitelikli metinlerin ortaya çıkması için entelektüel bilgi birikimi ve tecrübeyi hatırlatmak isterim.
Online İçerik Yazarında Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?
- Entelektüel Bilgi Birikimi
- Dile Hakimiyet
- Kreatif Düşünce
- SEO bilgisi
Blog Hazırlama Kılavuzu
Blog hazırlamaya başlamadan önce şu 12 ilkeyi dikkate alın:
1) Amacınızı tanımlayın
2) Düzenli ve güvenilir bir takvim belirleyin
3) Blog boyutu önemlidir
4) Çarpıcı başlıklar yazmayı öğrenin
5) Tasarım önemlidir
6) Blog içinde yazım ve imla kurallarına dikkat edin
7) Başka insanların yazınızı arama motorlarında nasıl arayabileceğini düşünerek yazın. Siz olsanız o içeriği nasıl arardınız?
8) Yazılarınıza videolar ve fotoğraflar ekleyin
9) Bloğunuzun mobil uyumlu olmasını sağlayın
10) Yazınıza anahtar kelimeler ekleyin
11) Blog yazınızı konuştuğunuz gibi yazın
12) Gereğinden fazla kafa patlatmayın.
12 ilkeyi dikkate aldınız ve nereden başlamalısınız?
Araştırma: Nitelikli bir blog ya da içerik konusu hakkında araştırma yapmalısınız. Doğruluğuna inanmadığınız hakkında net bilgiye ulaşmadığınız hiçbir şeyi metninize dahil etmeyin.
Kurgu: Araştırmanızı gerçekleştirdikten sonra mutlaka doğru bir şekilde blog, içerik kurgusunu inşa etmelisiniz.
Oluşturma: Topladığınız ve zihninizde oluşturduğunuz bütün bilgileri blog ya da içerik için yoğun bir zihinsel sürece tutma zamanı.
Blog Yazısında Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Noktalar
Başlık Etiketleri: Blog içeriklerinizde kullandığınız ana başlıkları ve alt başlıkları tanımlamak için kullanılan HTML etiketleri ifade eder. H1, H2, H3, H4, H5, H6 şeklinde sıralanan başlık etiketleri hiyerarşik sıralama oluşturur.
H1 başlık etiketi ana başlığı ifade eder ve konu hakkında bilgi veren en önemli etikettir. Bu nedenle önemlidir. Okuyucuyu yakalamanız için dikkat çekici olacak şekilde kurgulamalısınız.
Blog başlıklarında H1 etiketi ile başladıktan sonra H2, H3… şeklinde önem sırasına doğru gitmek durumundasınız.
Title: Yani başlık etiketleri belirli bir kodlama sistemi içerir. Bu nedenle hiyerarşiyi bozacak şekilde başlık düzenlemesi yapılmaz.
SEO (Search Engine Optimization): Türkçe açıklaması ile Arama Motoru Optimizasyonu’dur. SEO, organik arama motoru sonuçları ile web sitenizin trafik miktarını ve kalitesini arttırma işlemine verilen isimdir.
Meta Description: İnsanları içeriye yazınızı okumaya davet edecek açıklama metinleri olarak düşünülebilir.
Anahtar Kelime: Herhangi bir ürün ya da hizmet almak isteyen internet kullanıcısının (arama motoru kullanıcısı) o hizmet ya da ürün hakkında bilgi almak için kullandığı kelimelere anahtar kelime denir. Bu anahtar kelimelerin metin boyutuna göre ne kadar kullanılacağı önemlidir.
Yazınızı anahtar kelimelere, tekrarlara, uzun cümlelere, bağlaçlara boğmayın. Oluşturduğunuz metni en az iki kez gözden geçirin ve pürüzleri ortan kaldırın. Fazlalıkları atın, eksikleri tamamlayın. Sadece mesajınızı iletecek uzunlukta olsun yeter.
Ailenize söyleyin!
Arkadaşlarınıza söyleyin!
Sosyal medya ağlarınızda paylaşın!
Bağırın!
Duymayan kalmasın!
Hak edilmiş övgüler kazanın
Kendine İyi Bak Güzel İnsan..