-
Linkedin profili için doğru resminizi seçtiğinizden emin misiniz?
Linkedin profili resimlerinizin öne çıkması için; yeni, size benzeyen, uzaktan çekilmemiş olmasına dikkat edin. Çünkü yüzler bizim tanınmamızda profil kartlarımız. Ayrıca çalışmak istediğiniz şeyleri giymeyi ve gülümsemeyi unutmayın! Gülümsemek pozitif etki yaratır.
-
Linkedin profili için bir arka plan fotoğrafı ekleyin
İnsanların dikkatini çekmenin bir başka yolu arka plan fotoğrafıdır. Linkedin profili arka plan fotoğrafı, profil kısmının üst kısmındaki görsel alanda yer alır. Sizin için önemli olan şeyleri sizinle olan bağlantısını ortaya koyar. Ve sizin unutulmaz olmanıza yardım eder.
-
Başlığınızın bir iş unvanından daha fazla olmasında bir sakınca yok
Linkedin profili kısmında yer alan açıklama kısmının sadece bir iş unvanı olması gerektiğini söyleyen kural yok. İsim ve soy isim sonrası açıklama kısmına çalıştığınız alanı yazabileceğiniz gibi ilgilendiğiniz alanları da yazabilirsiniz. Linkedin profiliÇalışmak istediğiniz alanlara ait anahtar kelimeleri de ekleyebilirsiniz. Örn: Ayşe Solmaz- İş Geliştirme Uzmanı-Ressam- Portre Sanatçısı…
-
Hikayenizi mutlaka Linkedin profili özet alan kısmına ekleyin.
Siz de hala özet alan kısmını boş bırakıyor musunuz? Eğer bunu yapıyorsanız bir şansı kaçırıyorsunuz demektir. Linkedin profili özet alan sizin hikayenizi anlatmanız için bir şans alanı. Bu kısımda genelde iş unvanlarını, becerilerimizi anlatmak gibi bir hata yapıyoruz. Burada asıl yapmamız gereken becerilerimizin neden önemli olduğu, birlikte çalışabileceğimiz insanlar için yaratabileceğimiz farkı ortaya koymak olmalı.
-
İnsanları moda kelimelerle ikna edemezsiniz. Moda, yakışanı yapmaktır:)
Linkedin’de en çok kullanılan moda sözcükler neler dersiniz? Liderlik, stratejik, uzman, sertifikalı, deneyimli… Bu kelimeler önemsiz değil ama insanlara bunları söylemekten daha fazlasını yapmanız gerekir. Yani; göstermeniz..
-
Linkedin profili ağınızı büyütün
Ağınızı güncel ve muhteşem tutmanın yolu Linkedin profili bağlantı taleplerini canlı tutmak ve takip etmektir. Linkedin’de bağlantı kurmaktan çekinmeyin.
-
Becerilerinizi sergilemekten çekiniyor musunuz? Çekinmeyin!
Becerilerinizi ekleyerek özet alan (bir hikayem var) kısmınızı doğrulamaya yardımcı olun.
-
Becerilerinizi onaylatmak bir egoistlik ya da bencillik değildir.
Diğer üyelerin becerilerinizi onaylaması, becerilerinizi kanıtlar ve güvenilirliğinizi arttırır. Sizden gerçekten bir onay isteyen bağlantılarınızın da becerilerini onaylamaktan çekinmeyin. Hatta sizin becerilerinizi onaylamaları için onlara nazik bir mesaj bile atabilirsiniz.
-
Bir beceri değerlendirmesi yapın
Linkedin profili beceri değerlendirmesi, becerilerinizin düzeyini göstermenize ve profilinizde Doğrulanmış Beceriler rozeti göstermenize olanak tanıyan çevrimiçi bir testtir. Veriler, doğrulanmış becerilere sahip adayların başvurdukları roller için işe alınma olasılıklarının yaklaşık% 30 daha yüksek olduğunu gösteriyor – ve yeteneklerinizin kanıtını göstermek kişisel markanızı daha genel olarak güçlendiriyor. (Ben henüz yapmadım:)
-
Profiliniz için öneriler/tavsiye mektubu istemekten çekinmeyin
Linkedin profili öneriler bölümünde belirli kişilere ulaşmanızı ve böylece öneri istemenizi kolaylaştıran bir menü var. Kimin önerisine en çok değer verdiğinizi düşünün ve harekete geçin.
-
Öğrenmeye tutkulu olun
Linkedin learning adı altında birçok kurs imkanı sunuyor. Kursu tamamladığınızda kurs sertifikasını ekleme fırsatı elde ediyorsunuz. Sertifikanızı, öğrenme geçmişi bölümüne eklersiniz. İsterseniz her yeni öğrenmenizi ağınızın görmesini de sağlayabilirsiniz.
-
Medya ve pazarlama materyallerinizi paylaşın
Çalıştığınız işletmenin neyle ilgili olduğuna ya da sizin neyi harekete geçirdiğine, insanların anlamasına yardımcı olun. Marka içeriklerinizi paylaşarak bunu sağlayabilirsiniz.
-
Linkedin akışınızda içeriğinizi paylaşın
Linkedin profilinde bağlantı ağına sahipsiniz. Harika! Size daha iyi olan haberi veriyorum:
- Linkedin’de aktif bir role sahip olmak
ve
- bunu bağlantılarınızın akışlarında onlar için değer katacak şekilde görünmek çok daha iyidir. Kendi içeriklerinizin yanında ilginizi çeken ilgili içerikleri de paylaşabilirsiniz.
-
Yorum Ekleyin
Akış içinde kendinize önem vermenin en iyi yollarından birisi bir yorum eklemenizdir. Ayrıca, yorumlarla profilinize dikkat çekme olasılığınız daha yüksektir. Yorum yazmak için bir sebep değil mi?😊
-
Sektörünüzle ilgili kişileri takip etmek
Linkedin’de sektörünüzle ilgili kişileri takip ederek kendi akışınıza birçok içerik koyabilirsiniz. Bu içerikleri başkaları ile paylaşabilirsiniz. Paylaşarak Linkedin profilinize bağlam kazandırmanızı sağlayabilirsiniz.
-
Uzun içerik yayınlayın ve sohbet başlatmak için kullanın
Linkedin’deki uzmanlığınızı ya da düşünce liderliği kimliğinizi belirlemek istiyorsanız içeriğinizi paylaşın. Yorum yapın. Uzun biçimli gönderiler yayınlamak bir sonraki adımdır. Harika bir başlangıç ise: yorumlarınıza ve paylaşımlarınıza aldığınız yanıtı izlemektir.
Kendine İyi Bak Güzel İnsan